Home
Annen statistikk Innebandy NBF


VM-medalje er målet for kvinnelandslaget

Medalje er i utgangspunktet målet for det norske damelandslaget når VM i innebandy innledes med kamp mot Sverige mandag 19. mai. Etter bronsemedalje i forrige VM er en plass i finalen den store drømmen nå.

- Først og fremst håper vi og tror på medaljer. Derfor er vårt første delmål en semifinaleplass, og klarer vi det føler jeg at alt kan skje. På sitt aller beste kan jentene slå hvem som helst, sier landslagstrener Roger Pettersen.

Norge spiller i innledende gruppe med Sverige, og unngår dermed den verste motstanderen i en semifinale denne gang. Hvis Norge blir nummer to i sin pulje, venter med stor sannsynlighet Sveits eller Finland i semi. I VM i Latvia i 2001 vant Norge bronsefinalen mot Sveits og tapte knepent 2-1 for Finland i innledende spill.

- Siden den gang har det skjedde mye. Alle lagene har blitt bedre, og Sveits har satset hardt mot VM på hjemmebane. Vi har imidlertid nådd veldig langt bare siden dobbeltlandskampene mot Sverige i februar (1-1 i den ene kampen). Vi har et bedre eget spill med flere offensive kvaliteter og er tryggere defensivt. Dessuten har vi mer tro på egne ferdigheter. Klarer vi å ta med oss det vi har prestert i de siste treningskampene, inn i VM-turneringen ser det meget bra ut, forklarer Pettersen.

Damelandslaget har ladet opp med treningskamper mot et All-star-team fra eliteserien der det ble seier 9-1 over at lag med utenlandske spillere og øvrige norske. I tillegg har laget slått junior-guttene til eliteserieklubben Sagene fra Oslo.

- Vi har scoret mye mål, og ikke minst leverte mange gode prestasjoner, understreker Pettersen som har med seg Marcus Nilsson som assistent-trener.

De norske keeperne blir naturlig nok nøkkelspillere i turneringen. I tillegg har Norge flere offensive spillere som kan stå fram. Verdens beste innebandyspiller på jentesida, Birgitte Lersbryggen er en av dem.
- Det blir veldig viktig at alle hjelper hverandre, og ikke legger for mye ansvar på de etablerte stjernene som til daglig spiller i Sverige, fastslår Roger Pettersen.

Kampoppsettet i gruppespillet (gruppe B) er som følger:
Mandag 19/5: Sverige - Norge kl. 20.00
Tirsdag 20/5: Norge - Tyskland kl. 14.00
Onsdag 21/5: Norge - Latvia kl. 14.00

Sluttspill spilles som følger:
Fredag 23/5: Nr 1 gruppe A - Nr 2 gruppe B kl. 17.00
Nr 1 gruppe B - Nr 2 gruppe A kl. 20.00

Lørdag 24/5: Kamp om 3. plass kl. 17.00
VM-finale kl. 20.00

Norsk VM-statisikk
1995: Finale Norge-Sverige 2-8
1997: bronsefinale Norge-Sveits 4-3 etter spilleforlengelse
1999: Bronsefinale Norge-Sverige 1-5
2001: bronsefinale Norge-Sveits 4-3

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no