Home
Annen statistikk Innebandy NBF


Landslagssjefen til himmels(enga)

Landslagssjef Roger Pettersen hadde en god dag i innebandy-VM mandag. Og etter seieren bar det rett til himmels(enga).

SVEITS: Landslagssjefen for damene har trolig fått reklamerommet som hotellet bruker i sine brosjyrer. Det med himmelsenga.

Dermed våkner han opp til blomster over hodet hver eneste dag og er et nytt og harmonisk menneske.

Men mandag kveld trengte han ikke blomstene for å være lykkelig. Stemmen skrantet, hjertet slo fortere og fortere og superlativene raste ut av kjeften raskere enn du noen gang har hørt ham både på lokalradio og tv. Alt var verdt det etter seieren over Sverige.

- Det var helt rått. Sinnssykt. Kanon, mega. Denne karamellen skal vi bare suge på i hele natt, forkynte Pettersen som skulle til himmelsenga.

I dag tok vi sjansen på å besøke Pettersen før han hadde våknet skikkelig. Rett etter at Aftenposten ringte klokka 07.15 for et lite intervju i ørska.
- Dette tror jeg var en skikkelig vitamininnsprøytning for oss. På gode dager er vi gode nok til å slå alle. Men et VM er langt, og nå gjelder det å ha flere gode dager, forklarer Pettersen.

De norske landslagsjentene fikk bruke kvelden og natta til å glede seg over seieren mot Sverige. Fra klokka 08.00 i dag var det full fokus mot Tyskland-kampen. Det siste Norge trenger nå er å undervurdere sine motstandere.
- Det er klart, for Tyskland og Latvia er det julekvelden om de klarer å slå oss. Det er trolig større for dem enn at vi slo Sverige. Vi må gå ut og åpne kamper som vi det er VM-finale hver gang.

Norge åpner kampen mot Tyskland med to rekker, men håpet er at et par tidlige mål og et overtak kan gi ro, og muligheter for å slippe til resten av spillerne. Mesterskapet er tøft om Norge bare skal bruke to rekker.

Dagens kamp mot Tyskland blir svært ulik oppgjøret mot Sverige. Da var det svenskene som hadde ballen i 80 prosent av kampen. I dag blir det vi som skal føre spillet. Og damelaget har hatt lettere for det enn herrelandslaget.
- Vi må ha tempo på spillet vårt, slik at de må løpe mye, selv om de rygger mye hjem. Det er jeg trygg på at vi skal klare. Vi fikk god trening i det før VM og viste at vi kan styre spill og sette sjanser, understreker Roger Pettersen.

Norges spillerhotell ligger rett ved en stor kirke med ei klokke som ringer hvert kvarter hele døgnet. I natt var det helt ubetydelig for de norske jentene og Pettersen som hadde følgende melding på spillermøtet etter Sverige-kampen:
- Når dere hører klokka i natt jenter, er det bare å tenke på Sverige. De svenske spillerne sover uansett dårligere enn oss!

PS! Norge bor på samme hotell som Finland i VM. Gratulasjonene fra Suomi var mange etter Norges seier: "Now we will meet you in the final" sa en av de finske lederne og slo seg på brystet. Det er flere som tror på seier mot Sverige...

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no