Home
Annen statistikk Innebandy NBF


Hege vil lede på samboeren

(Norge - Tyskland 10-1)
I fjor var det samboer Raymond Evensen som spilte VM i innebandy. Han kom hjem med 5. plass. Hvis Norge tar medalje i år tar Hege Haugen ledelsen i VM-medaljer hjemme i Strømmen-stua.


SVEITS: - Vi har begge en VM-bronse fra før, men det hadde passet bra om vi damene tok medalje i år. Da leder jeg også den statistikken. Fra før er jeg best i NM-titler, ler Hege Haugen.
28-åringen er egentlig ekte Vålerenga-jente, men har bodd på Strømmen de siste fire årene sammen med Fjerdingby-spilleren Raymond Evensen.
- Men jeg har alltid hatt familie på Strømmen, og besøkt dem mye. Jeg er litt fra Strømmen!

Haugen spiller til daglig i Oslo-klubben Tunet, og er en av de sentrale defensive spillerne på det norske damelandslaget. Til tross for litt kneproblemer har hun spilt sikkert både i den overraskende seieren mot Sverige og i gårsdagens storseier over Tyskland.
- Det var ikke noen spesielt god kamp av oss i dag. Etter det tidlige målet vi fikk ble det litt mer avslappet enn det burde. Men mot Sverige var det skikkelig morsomt å spille. Med det høye tempoet må du gi mer av seg sjøl, forklarer Haugen.

For to år siden fikk hun aldri vært med i VM. Da tok hun korsbåndet i det kneet som fortsatt trøbler.

Foreløpig pendler hun til Oslo for å spille i eliteserien. Fjerdingby trakk sitt damelag på grunn av få spillere, og andre alternativer er det ikke rundt Strømmen for tida.
- Men blir det et lag, kan jeg tenke meg å spille her. Det er litt slitsomt å pendle.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no