Home
Annen statistikk Innebandy NBF


VM-semifinale mot fem lagvenninner

- Hvem som vinner VM? Hadde du spurt for en uke siden hadde jeg svart Sverige. Nå er jeg ikke like sikker, smiler Linda Kristiansen lurt.

28-åringen er til daglig proff i Sveits og møter fem lagvenninner i fredagens semifinale.


SVEITS: Oslo-jenta scoret det viktige 1-1-målet mot Sverige, det som åpnet for seieren. Da satt hennes lagvenninner fra klubblaget Red Ants Rychenberg på tribunen og heiet på Kristiansen.

Det gjør de neppe i fredagens semifinale.
- Nei, da må jeg nok klare meg selv. Og klarer vi å spille like godt defensivt som vi gjorde mot Sverige, har vi en god sjanse til å nå finalen. Der kan alt skje, lover Linda Kristiansen.

Hvis Norge klarer å stoppe hjemmelagets raske pasningsspill er også sjansene gode for seier.
- Men Sveits er godt som lag. De har ingen store stjerner og jobber for hverandre. Mange kan score mål, advarer Kristiansen.

28-åringen tok NM-gull med Holmlia i 2002 og reiste deretter til Sveits og ble proff i Red Ants. Her trives hun utmerket, men innrømmer at det pirrer litt ekstra foran semifinalen foran opp det som trolig blir 3000 tilskuere.
- Da jeg spilte e-cup mot Holmlia med mitt sveitsiske lag i vinter var jeg kjempenervøs. Det er litt spesielt å møte norske lag. Nå blir det også veldig spesielt å spille borte på hjemmebane foran så mange sveitsere, innrømmer Kristiansen som har vært blant Norges beste i alle de innledende kampene.

Landslagstrener Roger Pettersen gleder seg også til semifinalen. Først nå skal alt arbeidet gi uttelling.
- Det var semifinale som var vårt første delmål i mesterskapet, og det klarte vi med glans. Hovedmålet vårt var medalje før mesterskapet, og det holder vi på, men jeg må innrømme at jeg har større tro på VM-finale nå enn før vi reiste. Av det alle fire semifinalelagene har vist hittil i VM, er det ikke lenger så sikkert at det er Sverige som stikker av med gullet, sier Pettersen lurt.
- Blir det Norge?
- Det får vi se. Alle de fire lagene som er igjen har vist framgang. Nå har alle et eget offensivt spill, og det laget som har dagen vinner trolig semifinalene og finalen. Vi har slått Sverige en gang, og vi kan gjøre det igjen hvis vi har en topp dag, understreker Pettersen.

Om fredagens motstander Sveits har han lært seg følgende:
- Vi må være veldig oppmerksomme på deres kjappe pasningsspill, samtidig er de skuddvillige og er hissige i starten på kampen. Vi kan ikke sove i fem minutter mot dem. På den andre siden har de falt av litt utover i kampene, mens vi skal holde hele kampen, lover Pettersen.
-Jeg tror de norske jentene er så rutinerte at de takler det bra. Det kan bli tøffere for Sveits hvis det butter litt. Det er bra med 3000 tilskuere i medgang, men ikke hvis det er stille. Husk at de også har skyhøye forventninger på hjemmebane.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no