Home
Annen statistikk Innebandy NBF


Eldst, men ikke mor!

Ingrid Gigstad er eldste på damelandslaget i VM, men 34-åringen er ikke mor på laget! Bærum-jenta har bare spilt innebandy i sju år!

SVEITS: Gigstad har en meritt som er svært vanskelig å slå for framtidige innebandyspillere: Hun debuterte på landslaget først det året hun fylte 30. I år blir hun 35. Men hun føler seg ikke gammel!
- Så lenge jeg synes det er gøy kommer jeg til å fortsette med innebandy. Ballen spør ikke hvor gammel jeg er i kampene. Ikke motstanderen heller. Jeg er ung som innebandyspiller. Og jeger for barnslig til å være mor for de andre, smiler Gigstad.

Hun har faktisk blitt en stor hit under VM i Sveits. Da Norge møtte Tyskland tirsdag var sveitsiske skoleelever på plass i hallen og heiet på Norge. Ingrid scoret to mål.

Dagen etter var elevene på plass igjen, og hver gang 34-åringen var i nærheten av ballen, ropte de som besatt: Ingrid-Ingrid-Ingrid.

Selv synes hun ikke det gikk spesielt bra mot Latvia.
- De to første kampene var jeg veldig fornøyd med, men mot Latvia var det en bra dag å drive med lagidrett! Jeg var litt utladet og sliten, understreker Tunet-spilleren.

Hun har fått plass i førsterekka i VM, sammen med Linda Kristiansen og Birgitte Lersbryggen. Der er hun et balanserende element.
- Ingrid lager mye vesen utenfor banen, men på banen er hun uredd, rask og målfarlig. Selv om hun ikke har spilt innebandy så lenge har hun mye rutine som er en kjempegod ballast.. Dessuten utfyller hun førsterekka med to veldig sterke individualister. Gigstad er den av de tre som er mest lagspiller og balanserer rekka bra, forteller landslagssjef Roger Pettersen.

Egentlig var det fotball som var Ingrids idrett. Fram til 1994 spilte hun på toppnivå i Asker. Med to sesonger i eliteserien for kvinner fikk hun med seg seriesølv.

Etterpå valgte hun å trappe ned og avslutte tøffe studier, men etter et år måtte hun tilbake til idretten.
- Jeg holdt på å gå på veggen uten konkurranser og idrett etter bare ett hvileår. Innebandy så morsomt ut, og i dag angrer jeg ikke på at jeg forsøkte. Selv om kølla bare var i veien i starten, ler Gigstad.

Hun tok imidlertid med seg spilleforståelsen fra fotball, og med gode trenere ble hun raskt bedre.
- Jeg var så heldig at jeg hadde Frank Nordseth, John Andersen og Anders Karlsen som trenere i OSI og de var kjempeflinke til å lære bort, samtidig som de var strenge med hvordan jeg skulle gjøre, og det var bra. Jeg lærte utrolig mye, avslutter Ingrid Gigstad.

tekst og foto: Henning Rugsveen

Se også: Asker og Bærums Budstikke

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no