Home
Annen statistikk Innebandy NBF


Linda tar minst ett år til i Sveits

Da Linda Kristiansen reiste til Sveits i fjor sommer hadde hun vunnet alt i Norge.

I år tapte hennes lag i semifinalen i sluttspillet. Før VM bestemte hun seg for å ta et år til i alpelandet med sin kabriolet...


SVEITS: - Jeg tenkte litt, men bestemte meg til slutt for å si ja til i hvert fall en sesong til. Det sportslige nivået i den sveitsiske serien er jevnere og bedre. Det er flere tøffe kamper enn i Norge, forklarer Linda Kristiansen.

Hun trives også godt i landet som ligger innestengt blant EU-nasjoner, og tviholder på sin selvstendighet. Hørt om et annet som ligner?
- Men det er likevel ikke som hjemme her. I Sveits er alltid veldig organisert og disiplinert. Parkerer du feil, er det alltid noen som kommer og sier klart fra. Alt er "verboden". Når du kommer fra Skandinavia, der ting er mer tillatt, blir det en overgang.

For oslo-jenta er årets VM litt spesielt. Hun er godt kjent, og da Norge møtte Latvia var sveitsisk fjernsyn på plass og filmet 28-åringen. På nært hold.

Når hun løper inn i Wankdorf Bern fredag ettermiddag er det vil vitende om at mange tilskuere som vanligvis heier på henne, er motstandere.
- I kampen mot Sverige satt til og med fem lagvenninner på klubblaget, som i VM spiller for Sveits, og heiet på meg. Det gjør de nok ikke i dag, smiler 28-åringen.

Hun hadde egentlig avtalt med ei lagvenninne om å fortsette en trend fra klubblaget med en feiringsrutine etter scoring...
- Vi feirer med en spiderman-greie, men det hadde vel sett litt dumt ut om jeg skulle feiret hennes mål for Sveits, og hun mine!

Målet hun scoret mot Sverige var forresten at de deiligste hun har gjort. Den følelsen var verdt å ta med seg gjennom hele VM.

Linda hadde et hvileår under VM i Riga for to år siden, og sånn sett er hun sulten på suksess i Sveits.

For å lykkes må Norge opp på det nivået de viste mot Sverige, ikke minst defensivt.
- Men Sveits er godt som lag. De er ikke avhengige av noen stjerner. Lagsamarbeidet er deres styrke, sammen med kjapt pasningsspill, advarer Kristiansen.

Hun innrømmer at det pirrer litt ekstra foran fredagens semifinale som får om lag 3.000 tilskuere.
- Da jeg spilte e-cup mot Holmlia med mitt sveitsiske lag i vinter var jeg kjempenervøs. Det kommer jeg nok til å være nå også, mot mine nåværende lagkamerater. Vi er imidlertid mye mer rutinerte nå som landslag enn i 1995. Da slo vi Finland på straffer i semifinalen i EM og trodde vi var mestere. I finalen tapte vi 2-8 for Sverige... Jeg vil forresten ikke møte Sverige i bronsefinalen lørdag. Derfor skal vi slå Sveits, fastslår Linda Kristiansen.

Hun får et siste spørsmål:
- Hvem som vinner VM? Hadde du spurt for en uke siden hadde jeg svart Sverige. Nå er jeg ikke like sikker, smiler Linda Kristiansen lurt.

Bildet: På bilen skal norske innebandyspillere kjennes igjen i Sveits. Linda Kristiansen kjører kabriolet. Hvis det blir norsk VM-gull blir det garantert med uten tak...

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no