Home
Annen statistikk Innebandy NBF


Kunne spilt på Sveits...

Cathrine Pfeuti fra Akerselva har sveitsisk far, og har tilbrakt mange ferier i alpelandet. Men hun valgte norsk statsborgerskap på grunn av fotball!

SVEITS: Pfeuti var nemlig aktuell for ungdomslandslaget da hun var aktiv fotballspiller i Asker, selvfølgelig Norges beste klubb...
- Jeg hadde hatt sveitsisk statsborgerskap fram til det, men valgte norsk siden jeg var aktuell. Men det ble ikke noen landslagsturnering på meg da, sier Pfeuti.

Hun gjorde med stort hell innhopp i førsterekka mot Latvia da Birgitte Lersbryggen sto over og scoret sitt første landslagsmål.
- Også mål på styring, det skjer ikke alt for ofte, gliser Pfeuti.

Selv om det kommer 3000 sveitsere til fredagens semifinale, er trolig noen som kommer til å heie på Pfeuti, mot sine egne jenter. Hun har nemlig flere slektninger på tribunen.
- En onkel og tante så kampen forrige dagen, mens fetteren min har sett flere. Jeg tror fetteren min kommer til å heie på meg og Norge i semifinalen, ler Pfeuti.

Selv har hun ikke noen spesielle følelser med det å skulle møte Sveits i Sveits.
- Jeg har vært her masse på ferie, to ganger i året fra jeg var liten og sånn, men jeg har ikke noen spesielle følelser med det. Hadde jeg bodd her noen år, hadde det nok vært annerledes.

Askerjenta kom med i A-stallen til Asker-damene allerede som 16-åring. Hun ble både cupmester og seriemester i fotball, og rakk en sesong i både Linderud og Jardar før hun valgte å begynne med innebandy i 1998.
- Men i Asker var jeg mest reserve i perioder. Det var ikke lett å utkonkurrere Linda Medalen og Petra Bartelmann som spisser, smiler Pfeuti.

I sluttspillet i helga har hun heller ikke tro på så veldig mye spilletid.

- Jeg er nok ikke blant de som spiller i de to start-femmerne, men jeg skal være klar hvis jeg får sjansen. Garantert.

Pfeuti var også med i Latvia da Norge tok bronse for to år siden. Etter dette mesterskapet hadde hun egentlig tenkt å legge opp...
- Jeg har egentlig sagt at dette er min siste sesong, men jeg får se nå. Jeg får tenke litt etter denne VM-uka, avslutter Cathrine Pfeuti.

tekst og foto: Henning Rugsveen

Se også: Asker og Bærums Budstikke

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no