Annen statistikk Innebandy NBF

'Domo arigato', Japan

(Japan - Polen 7-6 etter spilleforlengelse)
Japan sto trolig bak innebandysportens største sensasjon fredag. For første gang skal et lag utenfor Europa spille i A-VM om to år.

SVEITS: De japanske jentene har gått fra seier til seier i årets B-VM, og den ene etter den andre har vært like overraskende.

I semifinalen i B-gruppa ble det seier 5-4 over Italia og i finalen ventet Polen, som overraskende slo Danmark.

Kampen var jevn, og da Polen gikk opp til 6-5 i starten av siste periode, så de ut til å få et lite overtak. De japanske jentene ga seg ikke, og med under tre minutter igjen utliknet Takahashi Ayako.

Og 6.41 ut i spilleforlengelsen var sensasjonen et faktum da Japans Koike Miho skjøt den avgjørende ballen i mål.

Og for at ringen virkelig skulle være sluttet: Mihu var med på det japanske laget som deltok i uoffisielt åpent EM i Sveits i 1995!!

Nå får Japan en utfordrende oppgave med å bli bedre de neste to årene fram til neste VM i Singapore. For at sporten skal få enda mer god PR, er det viktig at laget fra Asia ikke taper alle kampene stort.

Kanskje er det en mulighet å ringe til Japan og tilby seg å bli ny landslagstrener for damelandslaget?

Uansett: Domo arigato (tusen takk), Japan.

tekst og foto: Henning Rugsveen