Home
Annen statistikk Innebandy NBF

Norge spiller bronsefinale

(Norge-Sveits 3-6) Det norske damelandslaget spiller bronsefinale i VM i innebandy lørdag. Sveits ble for sterke i semifinalen der Norge slet med mange skader på nøkkelspillerne.

Flere av Norges mest sentrale spillere har hatt kne- og leggproblemer under VM i Sveits, og i fredagens semifinale mot hjemmenasjonen Sveits hang ikke Norge med.

Verdens beste innebandyspiller, Birigitte Lersbryggen var kraftig svekket og fikk behandling hver gang hun var på benken.

Sveits fikk et heldig åpningsmål mot slutten av første periode der et skudd fra død vinkel gikk inne via keeperens skulder.
Sveits gikk opp til 4-0 før Norge klarte å redusere.
I starten av tredje periode øynet Norge et lite håp da de satte inn 2-5 etter bare et drøyt minutt, men i jakten på nye mål blottet laget seg bakover, og da Sveits gjorde 6-2 ni minutter før slutt måtte Norge nøye seg med bronsefinale.

Norske målscorere i kampen var Astrid Bjørnebekk, Tina Helminsen og Ingvild Øversveen.

Norge har tidligere aldri blitt bedre enn nummer tre i VM i innebandy, både når det gjelder damer og herrer.

Motstanderen i bronsefinalen blir klar senere i kveld, når Finland møter Sverige i den andre semifinalen (ferdig ca. 22.15). Denne kampen dømmes av det norske dommerparet Kim Jørstad og Rune Ali Zouhar fra Oslo. De to dømmer sitt fjerde VM-sluttspill, men det første for kvinner, og det er stor anerkjennelse å få dømme semifinaler og finaler i VM.

tekst: Henning Rugsveen