- Artikler og Notiser - Resultater - Bilder -
- Spillerpresentasjon -

Sverige vant uten å imponere

Sverige - Tsjekkia 6-4

Sverige hadde små problemer med å vinne sitt femte strake VM-gull, men de dominerte ikke finalen slik mange trodde kom til å skje. Bortsett fra i overtall.

ZÜRICH (23/5): Tsjekkia spilte godt defensivt, samtidig som Sverige spilte en dårlig finale og ikke kom opp på det nivået de hadde i semifinalen mot Finland.

Det svenske laget nådde heller aldri opp til den standarden de hadde i 2002, da Martin Olofsson var en av motorene i laget.

Årets VM viste også de andre nasjonene nærmer seg den eneste nasjonen som har vunnet VM-gull for herrer: Sverige slapp inn 13 mål på seks kamper i VM. Det er ny rekord for de andre nasjonene. Norge og Tsjekkia scoret fire mål hver i en kamp.

Til sammenligning slapp Sverige bare inn tre mål på sju kamper i historiens første VM. Da scoret Norge to av dem i åpningskampen, mens Tsjekkia ble slått 13-0 i semifinalen!

- Les mer -

- Klubbene må utvikle Norge videre

Fredag gjorde Anders Karinen sin siste match som norsk landslagstrener. Rett etter kampen var det vemodig, men nå ser han fram til å jobbe med andre ting. Han mener klubbene i eliteserien må utvikle landslaget og idretten videre.

ZÜRICH (23/5): - Mange spør hva forbundet kan gjøre videre nå, men det er feil fokusering. Det er klubbene i Norge som må ta tak i treningskultur og spill for å gjøre landslaget bedre. Klubbene er forbundets forlengede arm, og de må gjøre noe med treningen for unge spillere. Ikke bare trene mye fysikk, men riktig fysikk. Vi ser her i VM at nasjoner som Latvia og Estland i B-VM har veldig bra fysikk.

Han synes talentene og ferdighetene i den norske eliteserien er til stedet, og han har på sikt tro på 12 lag i eliteserien for å utvikle en større bredde i toppen.
- Det laget som først finner ut at de skal trene skikkelig seriøst, kommer til å få et stort forsprang. De kommer det til å gå bra for.

At årets norgesmestere Holum bare har 2,5 trening på bane denne sesongen er ikke noe kvalitetstegn for norsk innebandy.
- Hvor mye bør norske elitelag trene?
- Om man sier det sånn: Å ha fri en dag midt i uka er kanskje svaret på det spørsmålet.

- Les mer -

Norge grossist på 5. plasser

Norge - Latvia 6-4

Norges innebandyherrer tok sin fjerde 5. plass på rad i VM innebandy fredag. Nå venter et lite generasjonsskifte.
- Norge må bli bedre fysisk og i pasningsspillet, fastslår landslagstrener Anders Karinen.

ZÜRICH (21/5): Kampen om femteplass ble en litt slapp affære for både Latvia og Norge. Det norske laget var veldig skuffet, mens Latvia var fornøyde med sin beste VM-plassering noensinne.

Etter en andreperiode der Norge likevel viste at de var en klasse bedre enn motstanderne og vant periode 4-1.
- Den andre perioden vår var god. Da hadde vi høyt tempo i spillet og scoret pene mål. Vi har imidlertid en del å jobbe med fram mot neste VM om to år. I dette mesterskapet har vi sett at de nasjonene som er antatt dårligere enn oss har tatt oss igjen når det gjelder løping og kondisjon. Vi må rett og slett hjem og trene opp fysikken, forklarer Karinen.

- Les mer - Kampfakta -

Norge spiller om femteplass

Tyskland - Norge 3-18

Norge møter Latvia i kamp om femteplass i årets VM i innebandy. Norge har aldri tapt mot Latvia tidligere. Torsdag holdt det norske laget lekestue med Tyskland og verdensklassenivå i overtall.

ZÜRICH (20/5): Norge hadde rokert om på sine femmere på grunn av skader og etter tapet mot Tsjekkia onsdag. Dermed var det viktig på finne rytmen tidlig. Norge presset tyskerne høyt på banen og presset fram feil og utvisninger. Da ga 2-0-ledelse allerede etter fem minutter og 6-1 etter første periode. Dermed var kampen avgjort, og Norge kunne leke seg litt mot slutten av kampen.

- Vi hadde nok en tropp som var utrolig revansjesugen i dag. Det var stille i garderoben før kampen, alle var fullt konsentrert. Men det var viktig at vi fikk en god start. I denne kampen holdt vi verdensklasse i uttelling i overtallsspill, forklarer landslagssjef Anders Karinen.

Han trekker fram de norske centerne, Morten Finstad, Geir Nordseth og Kristoffer Kronberg som de ledende spillerne i det norske VM-laget. I går var de nok en gang blant de beste. Sistnevnte fant raskt tonen med to helt nye løpere.
- Dessuten var det morsomt at spiller som Kristoffer Kronberg og Ketil Kristiansen endelig fikk uttelling for landslaget og scoret fire mål. Og det var fine mål også, legger Karinen til.

Norge ute av medaljekampen

Norge - Tsjekkia 4-9

Norge klarte ikke å holde tsjekkerne unna de gode scoringsmulighetene i den andre perioden, samtidig som Norge bokstavelig stolpet seg ut av medaljekampen. Norge falt sammen med Ketil Kronberg som effektivt ble satt ut av spill med skade i starten av den andre perioden.

ZÜRICH (19/5): Skuffelsen var stor hos det norske laget etter at det for tredje gang i VM i innebandy blir kamp om femteplass for herrelandslaget. Norge har vunnet kampen om femteplass de siste tre mesterskapene, to av gangene mot nettopp Tsjekkia.

Men i går var det tsjekkerne som sikret seg føringen i kampen i andre periode, og slapp den aldri. Norge åpnet defensivt, og hadde bare 11 skudd på mål i de to første periodene. I siste presset laget på med det de hadde, og det var årsaken til de store sifrene. Men Norge kom aldri nærmere flere mål enn fire stolpeskudd.

Matchavgjørende var det også at Norges kanskje beste spiller, Ketil Kronberg effektivt ble satt ut av spill av to tsjekkere som smalt til fra hver side da han var på vei mot mål. (Se bildene) Med lårhøne kunne ikke norgesmesteren fra Holum fortsette kampen.

- Ketils skade betydde enormt mye for oss og vårt spill. Vi falt litt sammen da han ble skadet. Samtidig pleier vi å sette de sjansene vi misser på i dag, og da kan vi ikke vinne mot så gode nasjoner. Vi kom aldri opp på vårt beste i denne kampen, bare 85 prosent, og det holder ikke, oppsummerer landslagssjef Anders Karinen.

Norge fikk svensk leksjon

Norge - Sverige 4 - 17

Norge kom tidlig etter i scoringsprotokollen mot Sverige og tapte til slutt mot de fire ganger regjerende verdensmesterne tirsdag. Kun en av de norske rekkene anført av Norges beste, Geir Nordseth (bildet), holdt mål. De spilte 1-0 i sin kamp.

ZÜRICH: (18/5) Norge valgte å spare sin antatte første rekke i første halvdel av kampen mot Sverige, med tanke på den viktige kampen mot Tsjekkia onsdag. Den kampen kommer til å avgjøre om Norge går til semifinale eller ikke.
- Det har vært hovedfokus hele mesterskapet. Med tanke på spilleprogrammet var vi nødt til å spare noen av de beste spillerne i dag. Samtidig spilte Sverige med et veldig høyt tempo i dag, og var mye bedre enn i sin første kamp. Vi må nok erkjenne at vi ikke har erfaring til å møte et så raskt lag. Det positive i dag var at de yngste spillerne fikk erfaring i en slik kamp, noe de må ta med seg til neste gang, forklarer landslagssjef Anders Karinen.

Ballen spratt ikke helt Norges vei i den første periode. Både på 1-2 og 1-3 hadde Norge skudd i stolpene. Men i stedet for 3-3 ble det 1-5 til første pause etter et par heldige svenske langskudd der den norske keeperen var dekket.

Norge feide Østerrike av banen

Østerrike - Norge 1-17

Nyopprykkede Østerrike hadde ikke noe å stille opp med da Norge var første motstander i årets VM i innebandy. Norge vant til slutt 17-1 og kan feire 17. mai med god samvittighet.

ZÜRICH: Østerrike er regnet som den største nedrykkskandidaten i årets A-VM i innebandy i Sveits. Etter at Østerrike hadde tatt ledelsen 1-0 etter om lag tre minutter var det stort sett bare ett lag på banen.

Raymond Evensen ble norsk toppscorer med tre mål, mens seks spillere scoret to: Glen Evensen, Willy Fauskanger, Lars Erik Sikkeland, Andreas Sletten, Morten Finstad og Ketil Kronberg.

Glen Evensen ble kåret til Norges beste spiller etter kampen, men landslagssjef Anders Karinen valgte å trekke fram Andre Sveen (bildet).

- Les mer 1 - Les mer 2 - Kampfakta - TV2 Nettavisen -

Norges kamper: Østerrike - Norge 1-17 (1-5,0-8,0-4) (Grunnspill) Norge - Sverige 4-17 (1-5,1-8,2-4) (Grunnspill) Norge - Tsjekkia 4- 9 (1-2,1-3,2-4) (Grunnspill) Tyskland - Norge 3-18 (1-6,1-8,1-4) (Grunnspill) Norge - Latvia 6- 4 (1-1,4-1,1-2) (Kamp om 5.plass)