Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


100 prosent fokus i 15x20 minutter

Kim Jørstad (bildet) og Rune Ali Zouhar dømmer sitt andre VM for herrer i Sveits. De har fått fem kamper på fem dager og hvis de skal til sluttspill må de være fullt fokusert i fem effektive timer.

ZÜRICH: Det norske dommerparet som sist dømte A-VM for herrer i Norge i 2000, åpner årets VM i innebandy med kampen Tsjekkia - Tyskland klokka 16 i dag søndag.

Duoen har fått to innledende kamper i A-VM og tre i B-VM.
- De kampene er det ingen forskjell på. Skal vi være med i det gjeveste sluttspillet må vi gjøre en god figur i alle kampene. Det vil si 100 prosent fokus, fastslår Kim Jørstad.

Totalt er det åtte par som skal dømme 36 innledende kamper og 13 sluttspill- og plasseringskamper. Likevel er det et bedre program enn i fjor, da de hadde to kamper samme dag under noen av VM-dagene.
- Da var det ekstra slitsomt, med lange reiser og hele dager i hallen, med to kamper å dømme og gjerne en som backup. Og så hjem til møter på hotellet på kvelden. I år ser det litt bedre ut, forteller de to.

Etter NM-finalen for herrer og noen øvrige norske NM-kamper og cuper ladet de opp med en treningskamp mellom det svenske landslaget og et sammensatt svensk lag.
- Landslaget var vel ganske overlegent, men det er alltid bra å få en påminnelse om tempoet i slike kamper, litt mer likt det som venter i et VM, forklarer Zouhar.

Dommerparet var også i Sveits i fjor da de blant annet dømte semifinalen mellom Sverige og Finland.

I år var det ikke like lett å reise hjemmefra for de to småbarnsforeldrene, i hvert fall ikke for Rune som ble pappa for første gang for seks uker siden...
- Joda, det går bra. Jeg burde jo egentlig reist hit for fire uker siden hvis jeg skulle vært skikkelig uthvilt, spøker Rune.

Årets beste norske dommerpar har også staket ut kursen videre, og kommer til å blåse flere sesonger.
- Vi har bestemt oss for å satse to år til. Det er klart drømmen er å få dømme VM-finale i Globen i 2006, smiler Kim Jørstad og Rune Ali Zouhar.

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no