Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Jakter på tre pluss-mål i hver periode

- Østerrike er et lag vi skal slå med seks-sju mål hvis vi skal være fornøyd. Men da kan vi ikke tro at det blir enkelt, fastslår landslagssjef Anders Karinen.

ZÜRICH (16/5): Østerrike hadde to dårlige generalprøver mot Italia før VM, med ett tap og en uavgjort. Tidligere har de imidlertid spilt uavgjort mot Tyskland.
- Og Tyskland spiller vi jevnt med hvis vi ikke er helt på topp. Derfor må vi ikke forvente at Østerrike-kampen skal gi seier uten at vi går ut og gir alt. Jeg tror gutta forsto det på den siste treningen. Vi er et lag som ikke kan yte bare 85 prosent mot lag som Tyskland og Østerrike, men samtidig er vi nær en finale hvis vi får full klaff, forklarer Karinen.

Norge skal bruke den første kampen til å finne matchtempoet som er nødvendig i VM-turneringen som har fire innledende kamper på fem dager.

Østerrike har spilt tre B-VM-turneringer siden de kom med i 1998. Det har gitt en tredje- og to andreplasser på nivå to. I fjor rykket de opp etter at A-VM ble utvidet med to lag. Foran årets turnering er de spådd å bli det som får det tøffest med å overleve i A-VM.
- Laget har tre spillere som spiller på relativt høyt nivå i Sverige, og de regner jeg med kommer til å være fremtredende. I tillegg har de svensk trener. Men det er ingen overraskelse for oss hvis Østerrike spiller svært defensivt. Det er vi forberedt på, understreker Karinen.

På Østerrike spiller også "østfoldingen" Kenneth Schreiner, som i fjor bidro sterkt til å skyte Østerrike opp i A-VM. 31-åringen spiller til daglig for Fredrikstad, og har spilt sammen med et par på det norske laget.
- Vi skal i utgangspunktet ha et klart bedre lag enn dem. Vi bør vinne med seks-sju mål totalt, og tre måls overtall i hver periode bør være et lite mål. Disse kampene kan faktisk bli svært viktige for oss, hvis nøkkelkampen mot Tsjekkia ender uavgjort. Da trenger vi mål!

Hele det norske laget er intakt til den første VM-kampen etter at to-tre spillere har slitt med litt småsykdom og noen småskader den siste uka før VM.

Spillerne får beskjed om laget i formiddag, men det er allerede klart at det er VM-debutant Tomas Näsholm som vokter det norske målet.
- Det er fire-fem gutter som vet at de må stå fram på alle treninger for å ta en plass i laget, og det er en bra situasjon.

GLEDER SEG: Anders Karinen gjør sin andre og siste VM-turnering som norsk landslagssjef: Det er litt vemodig, men samtidig er det veldig spennende. Jeg føler at vi har mye godt i vente.

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no