Pinlig av Tyskland: 1-20

Tyskland (bildet) var direkte dårlig i åpningskampen mot Tsjekkia. Det sto 3-0 allerede etter ti minutter av kampen og 6-0 etter første periode. Andre periode ble enda verre, fire mål på tre og et halvt minutt.

Tyskernes forsvar var under enhver kritikk, og tredje periode var ikke noe lyspunkt: 0-9 totalt og fem mål på fire og et halvt minutt.

Tsjekkerne sikret seg et kraftig overtak i kampen om å bli mesterskapets beste poengplukkere. Tomas Trnavsky ble kåret til Tsjekkias beste mot bleke tyskere med fire mål og to målgivende. Pavel Kozusnik (bildet) var nest best med to mål og fire målgivende mens sju spillere hadde tre poeng eller mer.
- Det var en virkelig god start for oss. Vi hadde håpet å vinne med fem-seks mål, ikke 20. Men vi trodde Tyskland skulle gi oss litt mer motstand. Men et tidlig mål var nok viktig for oss og kampen, forklarer Radim Cepek.

Mandag spiller Tsjekkia mot Sverige.
- Da håper jeg det ikke blir samme sifre - andre veien. Jeg håper vår defensiv er sterkere enn på lenge. Vi har forberedt oss godt. Mot Sverige håper jeg det blir mange kontringer for oss.

Kim Jørstad og Rune Ali Zouhars (bildet) første VM-kamp ble ingen lett oppgave, siden tsjekkerne var så til de grader overlegne, men de kom fra kampen med god figur.