Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM-comeback som Norges beste

Han scoret ingen mål, veteranen Andre Sveen, men snart åtte år etter at han ble kåret til banens beste i bronsefinalen i 1996, ble han valgt til Norges beste av trenerne i en VM-kamp igjen.

ZÜRICH (17/5): 17. mai løp han i front på oppvarmingen, Norges beste spiller mot Østerrike i følge trenerne, André Sveen. Fire år etter at han ga seg på landslaget er han kanskje mer motivert enn noen gang.
- Det å spille på landslaget handler om 100 prosent motivasjon. Har du ikke det, bør du egentlig si nei, mener André Sveen.

Han snakker av erfaring, for han føler i ettertid at han kanskje ikke burde ha vært med i VM på hjemmebane i 2000.
- Allerede da var jeg litt lei av innebandy, innrømmer 31-åringen.

Han spilte de to første kampene sesongen 2001/2002. Deretter dro han på tur, fem og en halv måned i Asia, Australia og Fiji. For å gjøre noe annet og koble av. Den siste halvannen måneden på turen trente han fysikken hver dag, uten fyll, og da han kom hjem rakk André de to siste seriekampene. Og å vinne NM-gull.

MORSOMT Å FÅ TILLITEN
- Nå har jeg funnet gløden igjen, og jeg gledet meg skikkelig til dette mesterskapet. Akkurat nå er det kjempemorsomt, ikke minst å få den tilliten jeg har fått. Det er klart det er gøy å få den presentasjonen av landslagssjefen som jeg har fått til VM. Det er ekstra motiverende, innrømmer Norges nummer 23.

Han føler kjemien i årets lag er en viktig faktor for at Norge kan lykkes i VM. Samholdet og humøret er bra.
- Det er ingen som ødelegger stemningen.

Presset etter comebacket føler han har vært størst fra seg selv.
- Impulsene jeg fikk da jeg var interessert i å spille på landslaget igjen var positive, men jeg var ikke sikker på noen plass i VM-troppen. Det gjaldt først og fremst å prøve og bevise for meg selv at jeg hadde noe i VM å gjøre, og ikke bare skulle ta opp en plass som en yngre spiller kunne hatt. Men jeg føler det har gått veldig bra i det siste, og det skal rekka (Solheim, Finstad, R. Evensen, Sletten) ha mye av æren for, for den fungerer veldig bra, forklarer Sveen.

IKKE ATTRAKTIVT NOK
Søndag beviste at han at det var rett å ta med Sveen til VM. Trenerne kåret ham til banens beste. Selv om det kanskje burde ha vært et større generasjonsskifte siden VM i 1996, ikke minst på backsida.
- Men jeg tror ikke det har vært så attraktivt å spille back i Norge. Det er litt synd at det ikke er flere, men jeg tror det kommer i løpet av to-tre år. Mange har feil oppfatning av hvordan det er å være back, og vil heller score flest mål. Men spillet i Norge har utviklet seg, og nå er backene mye mer med i det offensive spillet. Men snart kommer det en ny generasjon innebandyspillere som har vokst opp med innebandy, som kommer til å gjøre sporten enda bedre.

Selv tar han en ny vurdering av karrieren til sommeren. Han har sagt ja til et nytt år i Tunet, men det er viktig å kjenne på kroppen om den vil være med.
- Jeg tar en dag av gangen. Du skal vel aldri si aldri om landslaget heller, for jeg sa at jeg skulle legge opp etter VM i 2000, men skal jeg fortsette etter dette mesterskapet må jeg være mer enn god nok.

- SEMIFINALE ER REALISTISK
Han løp mye i kampen mot Østerrike, og vet at oppgjøret mot Sverige blir noe helt annet. Tett og kompakt forsvar. Ingen rom for kjappe svenske vendinger.
- Det blir noe helt annet. Det er ikke i gruppespillet vi trenger å slå Sverige, men vi vil gjøre en god kamp. Jeg tror semifinale er realistisk i dette mesterskapet. Det hadde vært morsomt åtte år etter VM-bronsen i Sverige.

Han lever fortsatt på at han ble kåret til banens beste under bronsefinalen i VM i Sverige i 1996. Det var stort.
-Det er ikke mange norske spillere som har både seriegull, NM-gull og VM-bronse, smiler Sveen.
Til daglig er Andre selvstendig næringsdrivende. Eiendomsmagnat. Han kjøper leiligheter, pusser dem opp, og selger dem med fortjeneste.

FAKTA
André Sveen
Forsvarsspiller
Alder: 31
Sivilstand: Ugift/Single.
Yrke: Selvstendig næringsdrivende.
Klubb: Tunet
Tidligere klubber: Soon, M/S.
Meritter: 2 Seriemesterskap og to NM-gull med Tunet, VM-bronse 1996.
Annet: Tok pause fra all innebandy et halvt år og fant igjen motivasjonen.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no