Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Østerrike har ikke råd til å være A-nasjon

Østerrike tapte den viktige kampen mot Tyskland med 9-2. Nå venter trolig nedrykkskamp mot Russland i slutten av uka. Kenneth Schreiner fra Fredrikstad tror at B-VM om to år kan være greit.

ZÜRICH (17/5): - Jeg tror det blir et generasjonsskifte etter dette mesterskapet, hvor jeg blant annet gir meg. Det kan være like greit for de unge spillerne å starte i B-VM om to år. Det er nemlig ikke noe morsomt å få 17 i ræva av Norge, sier Schreiner til innebandy.no.

Siden starten for Østerrike i 1998 har han brukt 50.000 kroner på landslagsspill. Årets VM koster 10.000 kroner. Østerrike har nemlig ikke råd til å ha samlingsdøgn før VM. Schreiner har selv betalt for to landslagshelger i året samt VM.
- Det er ikke noe gunstig å ikke ha en eneste samling. De helgene vi har går med til kamper.

Likevel hadde Fredrikstadgutten tro på seier mot Tyskland 17. mai. Laget ledet 2-0 etter drøye seks minutter, men så var det også stopp. Tyskland snudde kampen og vant 9-2. Mot slutten hadde de lett spill mot oppgitte østerrikere.
- Vi ga jo opp, og derfor ble sifrene store. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, innrømmer Schreiner som scoret kampens første mål etter bare 45 sekunder.

Sverige-kampen kan kanskje være noe å grue seg til for Østerrike, men det blir enklere.
- Da har vi bestemt for oss for å ha det så gøy som mulig og i hvert fall ha følelsen etterpå av å ha spilt kamp. Få noen blåmerker. Resultatet vil jeg ikke tippe på.

Alt tyder på at det blir nedrykkskamp mellom de to lagene som rykket opp i forrige VM, Russland og Østerrike. I Helsingfors ble det 3-2 i B-VM-finalen. Til Russland.

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no