Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Australia-tap - til tross for mer taktikk

Alle som var på VM innebandy i Norge for fire år siden kunne ikke unngå å legge merke til Australia. Publikumsappellen har laget fortsatt, og Scott O'Brien fra Bærums Verk er blant de beste.

ZÜRICH (17/5): Nesten 700 tilskuere skapte et voldsomt leven da Australia spilte mot Slovenia mandag ettermiddag. Det var hovedsakelig skoleelever som hadde tatt turen til VM-hallen med plakater og et håp om autografer og suvenirer.
- I dag var det utrolig morsomt å spille, med stemning og alt. VM er stort for oss australiere, smiler Scott O'Brien.

Han spilte for Bærums Verk i eliteserien denne sesongen, og fikk med seg de fleste kampene, bortsett fra de fire første.
- Jeg flyttet til Norge på grunn kjæresten, som jeg traff i Australia. Jeg hadde et veldig bra år, men vi får se om jeg kommer tilbake. Det er litt avhengig av jobb også.

O'Brien er blant de mest rutinerte spillerne på Australia, og har så langt scoret to og servert ett australsk mål. Det vil si alle tre i VM hittil.
- For første gang i år har de finske trenerne våre gitt oss så mye tillit at vi faktisk har en skikkelig taktikk. Det betyr vel at vi har blitt bedre. Vi har likevel to tap, men vi har mange lovende gutter, og å få spille VM er veldig positivt for dem, forklarer O'Brien.

Han spiller sitt tredje VM, etter debuten i 1998, og ironisk nok mistet han VM i Norge i 2000.

I går tapte laget 5-2 for Slovenia, men var likevel mest populære på tribunen og måtte skrive autografer i lange baner etterpå.

Hvis Scott skal sammenligne Norge og B-VM holder han den norske eliteserien som bedre, men tror spillet i B-VM kanskje gir mer fysisk nærkontakt.
- Og det er ikke så bra for oss. Vi er ikke så fysisk sterke foreløpig.

Australia har for øvrig satt en rekord i årets herre-VM. For første gang i historien spiller far og sønn på samme landslag: Pappa Alan (41) og sønnen Daniel (15). Tidligere har Latvia hatt mor og datter på samme lag i dame-VM.
- Foreløpig er jeg best, men det er ikke lenge til, gliser pappa Alan.
Begge stortrives på VM i innebandy.

Australia kan ikke rykke ned fra årets VM fordi Polen ikke fikk delta på grunn av rotete økonomi. Taper Australia også den siste gruppekampen, blir det kamp om 7.-8. plass i B-VM.

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no