Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Spennende utvikling i USA

USA og Daniel Slettemoen har tapt begge sine første kamper i årets VM, men sporten utvikler seg stadig i hjemlandet. I vente på seriespill arrangeres det turneringer både på øst- og vestkysten.

ZÜRICH: Nornen-spilleren og tidligere leder i Hordaland Innebandykrets, Daniel Slettemoen, så Sverige - Tsjekkia mandag kveld, og innebandy.no tok en prat med 29-åringen:
- Vi er vel ikke helt fornøyd med VM så langt, for vi har tapte begge kampene. Jeg tror imidlertid vi har møtt to veldig gode lag i Ungarn og Italia.

På årets USA-laget er det ikke mer enn seks spillere som til daglig holder til i hjemlandet, men det er likevel økning fra sist VM.
- Dessuten er VM-troppen større enn noensinne. Det gjør at vår toppscorer fra VM i Finland, Jan-Erik Paris (44) kan hvile en kamp eller to. Han begynner å bli gammel vet du, smiler Slettemoen.

Som for øvrig fikk æren av å score landets første VM-mål i år. Og som har fått mye spilletid for USA så langt.

ARRANGERTE DOMMERKURS
Innebandy-lederne i USA håper landslaget kan være en katalysator for idretten i hjemlandet. Så langt har det ikke kommet i gang noe seriespill, men det arrangeres stadig turneringer.
- I februar var jeg over og arrangerte dommerkurs, så nå skal de ha det på plass. Jeg tror det er et enormt potensial i USA hvis noen kan jobbe med den biten.

Slettemoen hadde ikke hatt noe i mot å jobbet mer med innebandy i sitt andre hjemland, men det er ikke ressurser til det.
- Jeg må jo ha noe å leve av også. Og jeg kan ikke forlate familie og alt for å være innebandy-boms et helt år, smiler Slettemoen som har en datter på 10 måneder sammen med tidligere leder av innebandyseksjonen, Heidi Slettemoen.

SPENNENDE TID FOR HORDALAND
USA har igjen Storbritannia og Singapore i B-VMs innledende gruppespill.
- Det er to lag som vi bør slå. Vi har veldig lyst til å spille om 5. plass, men da må vi vinne begge de kampene.

Hvor lenge han kan spille på landslaget gjenstår å se.
- Jeg er jo bare 29 år, men jeg må jo få lov til å reise så mye også, gliser Nornen-spilleren som i mars gikk av som leder i Hordaland.
- Vi er meget godt fornøyd med kretsen vår om dagen. Det meste er på skinner og fra høsten av får vi også en utviklingskonsulent på plass. Det tror jeg vil gi sporten et løft i fylket. Det er morsomt å spille innebandy i Bergen nå, fastslår Daniel Slettemoen.

Laget hans ble nummer fem i 1. divisjon Vestlandet sist sesong, men slo lagene på første-, andre- og tredjeplass i en kamp.
- Det er bra å slå de beste, men vi klarte ikke helt å vinne de kampene vi skulle vinne. Men vi ble da nummer tre i norgescupen!


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no