Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Dagens profil: Andreas Sletten

Da Andreas Sletten ble tatt ut på landslaget i 1998 trodde han det bare var kødd. Fra høsten av kan han bli en av de mest sentrale spillerne hvis 10 veteraner gir seg.

ZÜRICH (18/5): - Det er mange som har sagt at de skal gi seg, og da tror jeg det tar litt tid før vi får et like bra landslag som vi har nå. Jeg synes ikke det er så god rekruttering i de første årgangene som kommer opp, innrømmer Sletten.

Hvis han får tid til landslagsspill ved siden av jobb og familie, og hvis den nye landslagstreneren vil ha ham med, er han forberedt på å ta nye tak. Som en av lederne.
- Når de andre gir seg får jeg kanskje være i powerplay også, spøker Sveiva-spilleren med et glis.

TOPPLAG PÅ TI ÅR
Andreas Sletten begynte med innebandy i 1994. Da var det Østkantkameratene som gjaldt. Men de personlige ambisjonene steg raskere enn lagets, og i 1996 meldte han overgang til Sveiva.

Dermed har han vært med på klubbens oppgang fra å være en kameratgjeng til å bli en av landets aller beste, både sportslig og på bredde.
- Jeg tror ikke noen av de som startet klubben hadde trodd at Sveiva skulle spille NM-finale i år. Eller at vi skulle være i toppen både for damer og herrer. Det har vært en bra markering på klubbens 10-årsjubileum, synes Sletten.

Han trekker fram god organisering som en av suksesskriteriene. Dumt var det heller ikke å flytte fra Haugerudhallen til Stovnerhallen.
- Det er der vi er fra alle sammen, og det ble mye lettere å rekruttere nye spillere i alle aldersgrupper.

TRODDE IKKE PÅ DET
Da 26-åringen begynte med innebandy var det for moro skyld. Siden har ambisjonene økt, men ikke mer enn at han tok det litt som det kom.

Da han ble kalt inn på landslagssamling i 1998, var det moren som fikk brevet til barndomshjemmet.
- Da hu ringte og fortalte det, trodde jeg det bare var kødd. Jeg var jo fornøyd med å bli tatt på kretslaget året før, gliser Sletten som hadde to mål og to målgivende i den første kampen.

Han ble ikke funnet god nok til VM på hjemmebane, men da troppen til VM i Helsingfors tok form var den løpssterke og ballvinnende Sletten et naturlig element for Anders Karinen å ha med.
- Det har gått ganske bra for min del. Jeg tror jeg ligger på topp når det gjelder målpoeng i snitt pr. landskamp før VM. Men jeg ser egentlig ikke på meg sjøl som noen stor målscorer. Men den rekka jeg spiller i nå er helt suveren.

TØFT MOT TSJEKKIA
Om Sveivas videre ferd tror han det blir tøft å toppe årets NM-sølv, ikke minst fordi Jörgen Jonsson har fått til Fjerdingby og Erik Säterborg reiser hjem til Sverige.
- Hvis vi skulle ha tatt enda et steg videre tror jeg vi skulle beholdt alle og forsterket med et par nye. Men vi får se. Det er fortsatt muligheter, tror Sletten.

Om resten av VM blir Tsjekkia Slettens nøkkelkamp.
- Utfra antallet lisenser er vi kanskje ikke mer enn det femte beste landet i verden, men vi skal gi Tsjekkia kamp. Men vi må nok spille opp mot vårt aller beste. Semifinale hadde vært morsomt, innrømmer 26-åringen som på fritida nøyer seg med å være en god familiefar og styre Sveivas hjemmesider fra sommeren av.

FAKTA
Andreas Sletten
Forward
ALDER: 26
SIVILSTAND: Samboer med Linda, to sønner (3,5 år og 6 mnd).
YRKE: Edb-operatør.
KLUBB: Sveiva.
TIDLIGERE KLUBBER: Østkantkameratene.
MERITTER: NM-sølv med Sveiva i år. Vunnet Oslo-cupen og Norgescupen de siste to sesongene. Spiller sitt andre VM.
ANNET: "Sletten er en jævel etter å mase etter bilder til Sveivas hjemmesider" Journalisten...

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no