Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Dagens profil:
Geir Nordseth - Spiller best mot de beste

Geir Nordseth liker å møte Sverige. Det er i de kampene han kan gjøre det han er beste på: Kjempe. Og å stoppe oppspillene der svenskene liker å ha dem. I dag skal han forsøke å stoppe Tsjekkias oppspill i midten.

ZÜRICH (19/5): Geir Nordseth ble helt riktig kåret til Norges beste mot Sverige tirsdag. Både av juryen og trenerne.

Svenskene fant mange hull og ikke minst store hull, i den norske forsvarsmuren. Men ikke hos rekka til Nordseth: Tu Tran Minh, Tormod Høydahl, Ketil Kristiansen og Glen Evensen.

Det var nok en mager trøst etter tap 4-17, men likevel verdt å ta med seg videre. Som noe positivt.
- Jeg har nok aldri spilt 1-0 mot Sverige tidligere. En gang har jeg hatt 0-0, da vi spilte 4-4 for noen år siden. Jeg er alltid veldig motivert når vi spiller mot Sverige, kanskje fordi jeg ikke er noen finlirare. Kjemping er det som gjelder i slike kamper. Men det er ikke noe morsomt å tape så stort likevel. Pinlig er kanskje ikke det rette ordet, men det er litt ydmykende, fastslår 26-åringen.

- FLERE BØR PRØVE SEG
Han er en av fire norske utespillere i VM-troppen som har spilt i den svenske eliteserien. Men han er den eneste som har gjort det to år.
- Det er egentlig alt for lite. Mange flere norske burde forsøke seg i verdens tøffeste liga. Og mange norske er gode nok til å gjøre det. Det er bare å ta sjansen, mener Hamar-gutten.

Han angrer ikke på årene i Sverige, selv om det fikk en dum avslutning ved at han ikke fikk spille etter at han sa fra at han skulle flytte hjem.
- Det er selvfølgelig en stor overgang i starten, selv om jeg trodde jeg var godt forberedt. Men du møter tross alt verdens beste spillere hele tida, og du utvikler deg veldig mye som spiller. Ikke minst at personlige feil er viktigste å ta bort, og at innebandy er en lagsport. Det er laget som skaper gode individer og ikke motsatt. Spillerne som drar til Sverige har dessuten mye rutine å ta med seg hjem til Norge etterpå, som er viktig for utviklingen hjemme.

TENKE LITT FØR NESTE SESONG
Nordseth flyttet hjem til Tunet siste halvdel av denne sesongen, men er litt usikker på hva han skal gjøre neste år. Han har lyst til avslutte studiene på en skikkelig måte, samtidig som han også må tjene til livets opphold.
- Jeg har gitt Tunet beskjed om at jeg må tenke meg godt om. Jeg føler også at det er en ny generasjon med innebandyspillere på gang, men dette er jo ikke noe å skrive om, forklarer Nordseth.

Etter kampen mot Sverige i går bør imidlertid både den nye landslagsledelsen og klubbledelsen i Tunet legge opp en strategi for å få 26-åringen til å fortsette til VM i Sverige om to år. Da har han ideell VM-alder og kan lede et litt yngre norsk lag i krigen.

Første steg i prosessen er trolig at de bør godsnakke litt med samboer Karin...

VIKTIG Å BIDRA
Selv har 26-åringen lyst til å være med i sporten videre, når han gir seg. Han tror det er viktig at den generasjonen som etter hvert overlater til de yngre, er med på å utvikle sporten videre. For eksempel gjennom å trene fram unge talenter.
- Det er nok noe jeg har lyst til etter hvert. Jeg har allerede hjulpet litt til på Wang Toppidrett, og jeg synes det er morsomt å jobbe med yngre spillere, sier Norges nummer 18. Han har staket ut kursen mot en lærerjobb også i det sivile, gjerne på gymnasnivå.

Nordseth har også tanker om hva den neste landslagssjefen bør gjøre fram mot VM i Sverige.
- Det gjelder å finne en gjeng som er motivert til å satse. Hvis Norge skal ta et steg videre må flere spillere være villig til å legge ned den tida som trengs for å lykkes.

KLOKT OG KYNISK MOT TSJEKKIA
Flere lag hevder seg nå enn i VM i Norge i 2000, da Nordseth debuterte.

Det er veldig morsomt at Latvia kan spille 3-4 mot Sveits i et VM, men fortsatt er det noen land som trenger litt hjelp. De store nasjonene bør innse at de på sikt tjener på å hjelpe en nasjon som Tyskland fram til neste VM. Flere gode lag er bra for sporten.

Men i kveld er det Tsjekkia som gjelder. Nordseth har alltid som mål å vinne når han går på banen. Også før VM.
- Sverige, Finland, Tsjekkia og Sveits har alle ambisjoner om å vinne VM. Vi også må ha det.

Han legger til at det selvfølgelig er tøft, men det er viktig å ha tenkt tanken.
- Tsjekkia-kampen har hele tida vært viktigst, og det blir spennende. Vi må spille helt på topp. Klokt og litt kynisk. Det er vel en kamp mellom to lag som kanskje helst ikke vil føre, og de vil nok by oss litt inn i kampen og forsøke å skape strekk i laget vårt.

Radim Cepek blir mannen å stoppe, ikke minst i midten. Geir Nordseth er klar for oppgaven.

FAKTA
Geir Nordseth
Løper/Center
ALDER: 26
SIVILSTAND: Samboer med Karin.
YRKE: Student, Lærer.
KLUBB: Tunet
TIDLIGERE KLUBBER: Hamar Viking, OSI, NB-87, Karlstad.
MERITTER: Tredje VM-turnering, to år i svensk eliteserie, fire gang fairplay-vinner med OSI i Norge :-)
ANNET: Mediesky "stjernespiller" som forsøkte å nekte et intervju med innebandy.no. Det går jo ikke med slikt spill...

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no