Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Dagens profil:
Tony Korsåsen - Ta det med ro, det fikser Tony!

Da Tony Korsåsen kastet seg inn i matrialforvalterjobben for det norske herrelandslaget fikk han fem håndklær og et skrujern. Nå er alt i tipp-topp-stand.

ZÜRICH (20/5): - Da var jeg ganske overrasket. Det sa ingen noe om på forhånd, ler Tony Korsåsen.

På grunn av sykdom måtte den forrige matrialforvalteren gi seg etter nyttår. På kort varsel fikk Tony jobben av general manager Terje Larsen. Søknad før helga, intervju tirsdag og startet på jobben torsdag.
- Det var siste uka før firenasjoners på hjemmebane i februar. Da jeg fikk jobben var det ikke mye utstyr, men vi fikk skaffet det meste. Jeg kjørte 1000 kilometer den første helga i jobben.

150 KILO TIL VM
Han trives i jobben som matris, og hadde samme funksjon i Sagene de siste tre årene han var der. Det ble imidlertid litt langt å pendle fra Vormsund, og derfor ga han seg etter sesongen 2002/2003. Da forbundet lyste ut stillingen på landslaget var han imidlertid rask til å søke.
- Jeg trives med denne jobben. Jeg får følge landslaget på tett hold og se mye innebandy.

Til VM hadde han med seg 150 kilo med utstyr, altså mer enn håndklær og et skrujern.
- Fire stålkasser, det var da ikke så mye. Men det var inkludert fysioterapeutens utstyr. Det er jo tungt.

I starten av landslagets ut-på-tur-reiser var det en vits blant spillerne alt hva matrialforvalteren ikke gjorde. Nå har Korsåsen tatt tak i det meste.
- Det var en del spillere som var overrasket over alt jeg hadde med. For eksempel neglesaks. Men min jobb er å gjøre spillerens oppgave så enkel som mulig: Konsentrere seg om kampen, fastslår Korsåsen.

FÅR BARE SKRYT
Og spillerne er strålende fornøyd. Både med draktvask og kjeksservering under trening og kamp.
- Korsåsen er suveren. Der er det ikke mye rot i sakene. Han er den eneste som har gjort jobben her nede og fortjener ros, sier Andre Sveen.

- Han imponerte meg i Danmark før VM. Alle fikk kaffe til frokost, men jeg drikker ikke kaffe, og sa en dag mest på fleip at varm sjokolade hadde vært godt. Dagen etter sto det varm sjokolade på frokostbordet. Det er noe annet enn da Ulrich Falkeid var matris. Da måtte vi fylle vann sjæl, forteller Thomas Solheim. Også general manager Terje Larsen er godt fornøyd. Helt til det kommer om spørsmål om penger.

- Det svarer du ikke på Tony. Alle pengespørsmål går gjennom meg, fleiper Larsen.

Ryktene skal ha det til at kvitteringsbunken fra Korsåsen har blitt ganske høy denne våren. Men det har det vært verdt for laget.

VIKTIG ERFARING
Etter 20 år som spiller har Tony mye erfaring fra sporten. Det tror han er viktig i jobben som matrialforvalter. Han vet hva som er nødvendig. Når det er nødvendig.
- Nå begynner jeg også å kjenne spillerne godt, og vet hvem som vil ha hva. Hvor mye druesukker hver enkelt skal ha i flaska si.

I perioder har Tony den mest hektisk jobben i årets VM-tropp, kanskje bortsett fra de norske keeperne mot Sverige, og en viktig egenskap for en matris er ordenssans og oversikt. For å kompensere spillernes rot.
- Jeg har pakket mye på forhånd kvelden før kamp. Det er nødvendig. Men i år skal også en del av tøyet vaskes, og da blir det litt ekstra. Den verste spilleren? Jeg synes alle klarer seg bra, men Glen Evensen kan være litt slitsom noen ganger. Han glemmer mye!

Likevel har Korsåsen tid til å trene hver morgen. Før spillerne har skjønt hvilken side av senga de skal stå opp på, er Korsåsen ute med rulleskøyter og staver og gjør morgenstunden i Zürichs gater utrygge for urinnvånerne.

Påstår han da. Informasjonsmedarbeideren er selvfølgelig heller aldri våken klokka 7...

FAKTA
Tony Korsåsen
Matrialforvalter
Født: Ja.
Sivilstand: Samboer, blir pappa i august.
Bosted: Vormsund.
Klubb: Nes IBK, spillende trener.
Annet: Har vært eliteseriedommer, spiller og matrialforvalter for Sagene.

Bildet: Slik ser Tony Korsåsen ut når Jørgen Lea ser morskt på materialforvalteren fordi vannflaska hans er tom. Noe den er stadig vekk.

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no