Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Dagens profil:
Thomas Solheim - Takket for seg som beste back!

Det er liksom bestemt at Morten Finstad er mister Tunet, og det er noe han fortjener. Men det er faktisk bare Thomas Solheim som har spilt i klubben i alle 13 årene så langt. I går avsluttet han landslagskarrieren som Norges beste back.

ZÜRICH (21/5): Selv om Thomas Solheim har sagt at han skal gi seg på landslaget i innebandy etter årets sesong, og etter 51 kamper, kommer han til å fortsette karrieren i Tunet.
- Jeg har i hvert fall sagt at jeg skal være med igjen neste sesong. Det blir i så fall min 14. for klubben, og det er vel ikke så ille? spør Sola.

Han hadde 50 kamper på landslaget som mål, og synes det er greit å gi seg nå, etter mange års tjeneste.
- Jeg har sagt at jeg skulle være med så lenge kroppen og motivasjonen holder, og nå føler jeg at det er på tide å si nei. Jeg er fortsatt 14 år i huet, men 50 i kroppen! Det skal bli godt å få noen flere frihelger i året.
- Hvis du skulle lyttet til kroppen burde du gitt deg for flere år siden, slenger romkamerat Andre Sveen inn i intervjuet, men det tar Sola med ro.
- Det er litt rart, jeg synes fortsatt det er morsomt med innebandy, selv om jeg fortsatt spiller med Sveen.

FIKK TILBUD FRA SVERIGE
Egentlig er det en prestasjon å ha spilt i samme klubb i 13 år. Ikke minst fordi han har fått flere tilbud fra Sverige.
- Det var i starten av karrieren. Da vi var med landslaget i Sverige i 1992 fikk jeg tilbud fra Mora som var i 1. divisjon da. Men jeg var litt for komfortabel hjemme. Jeg burde kanskje gjort det, tatt sjansen. Etter NM-gull mot Greåker var jeg på prøvespill i Närke, og de ville ha meg, men jeg valgte å bli hjemme. Jeg var nyforelsket og hadde akkurat kjøpt leilighet, smiler Solheim.

Han ser heller ikke noen grunn til å bytte til en annen klubb i Norge når Tunet er best.
- Det er en profesjonell klubb som har god organisering. Jeg synes det er viktig å ha den klubbfølelsen, og så lenge det ikke er penger i innebandy er det jo ikke noen grunn til å bytte når jeg trives. Dessuten har jeg jo alle kameratene mine der.

BYGGE OPP PÅ NYTT
Nå går han på en ny sesong fordi han føler det er viktig for klubben. Og selvfølgelig fordi det fortsatt er morsomt.
- Jeg tror det er viktig at vi rutinerte tar i hvert fall en sesong til. Det kommer opp en del lovende juniorer, men mellomgenerasjonen er liksom ikke der.

31-åringen har også litt tanker om hva som må til når landslaget og innebandy-Norge skal ta nye tak.
- Jeg tror vi kanskje må bygge opp et nytt lag over flere år, men da må vi få mer treningskultur i klubbene. Samtidig må mentaliteten til unge norske spillere i dag må bli bedre og sterkere. De må tåle å gå til en eliteserieklubb og sitte litt på benken og kjempe om plassene, og ikke gi opp hvis det ikke blir fast plass på laget fra første duell. Generelt er ikke de unge like ivrige til å trene og spille som jeg synes vi var da vi startet.

PISKET RUNDT AV GEIR MYHRE
Han har spilt tre år i eliteserien i ishockey, hovedsakelig med Manglerud/Star. Og under Geir Myhre.
- Han var jo en trener som fikk det beste ut av oss på laget, men han var jo gæær'n også. Vi ble pisket mye rundt. Men jeg liker det litt sånn også, at det er litt tenning i laget. Det er noe norske innebandyspillere også trenger. Mer treningskultur.

Fritida som kommer skal han bruke på blant annet golf, og selvfølgelig på samboeren, men han kan også tenke seg å bidra i klubben.
- Det er litt viktig at vi som har vært med også kan gjøre en jobb for klubben. Det må til for norsk innebandy!

FAKTA
Thomas Solheim
Back
Alder: 31.
Yrke: Bygg-tapetserer.
Sivilstand: Samboer med Mina.
Klubb: Tunet IBK.
Tidligere klubber: Ingen.
Meritter: 2 NM-gull, 2 seriegull, VM-bronse
Annet: Rundet 50 landskamper i VM. Har spilt tre år i eliteserien i ishockey. Starter på sin 14. sesong i Tunet til høsten, som den eneste i klubben som har vært med alle år siden oppstarten.

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no