Italia rykket opp etter stor dramatikk

Italia spiller i A-VM om tå år etter VMs mest dramatiske kamp så langt. Italia utliknet med ett sekund igjen av full tid, og deretter fulgte det ting vi ikke vil se på en innebandybane.

ZÜRICH (22/5): Estlenderne tok ledelsen 5-4 med fire minutter igjen av kampen og gikk mot opprykk. To spillere pådro seg imidlertid to minuttere mot slutten, og Italia fikk sjansen til å spille seks mot tre da de tok ut keeperen. Estland fikk tilbake en utvist spiller, men i seks mot fire, med ett sekund igjen av kampen, utliknet Italia.

Dermed kokte det over for Estlands beste spiller som fikk matchstraff 3 etter å ha kastet vann på dommeren. Den samme spilleren hadde fått to minutter i tumultene i sluttminuttene, og hadde scoret tre av lagets mål i kampen.

I sudden death hadde Italia ingen problemer med å vinne etter 1.55 av kampen. De hadde god tid med fem minutters overtall, og Fabio Terlizzi ble Italias helt. Han scoret både 5-5-målet og det avgjørende målet i sudden.

Dermed blir Italia en av Norges motstandere i neste A-VM i Sverige.

Ungarn ble nummer tre i årets B-VM etter å ha slått Holland 10-4 i bronsefinalen.