Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Sverige - igjen

Sverige - Finland 5-3

Finland hadde overtaket i over to perioder og ledet både 1-0, 2-1 og 3-2. Men det er noe med Sverige og VM-kamper, de nekter å tape. Den store helten ble Magnus Svensson.

ZÜRICH (22/5): Den 20 år gamle Warberg-spilleren scoret det viktige 3-3-målet for Sverige etter 46.02. Drøye fire minutter senere var han frampå igjen, og sendte Sverige i ledelsen for første gang. Svensson ble også kåret til Sveriges beste i kampen.
- Det føles helt utrolig. Jeg har aldri scoret to mål i en landskamp. Jo mot Tyskland, men det skulle jo hvem som helst klare, smiler Magnus Svensson.

Han hadde et annullert mål allerede i andre periode, for høy kølle. Hans første mål, 3-3, var av samme type, men denne gang var det tillatt: Tversoverpass til bakre stolpe. Deretter fikk han mer selvtillit.
- Jeg synes vi skapte noe i alle våre bytt i kampen, men man våger mer når man scorer i en VM-semifinale. Men om det andre målet var "kaxigt" vet jeg ikke. Jeg bare skjøt, og så ikke at den gikk inn en gang. Var det på innsiden av keeperen?, spør Svensson.

Han gjorde en rask vending i rundvant og skjøt fra skrått hold. På innsiden av den svenske keeperen. Finland fikk en pangåpning i alle tre periodene og scoret tidlig. På 3-2 trodde nok mange at de hadde fått det endelige overtaket, men Magnus Svensson ville det annerledes. Nå håper Sverige på Sveits i finalen.
- Vi vil ha Sveits. Jeg tror vi får lettere med å tenne om da, framfor å møte defensive tsjekkere. Og med tilskuerne og stemningen er blir det morsomt, sier landslagssjef Peter Kokocha.

Han tror ikke laget får problemer med å takle presset i hallen.
- Mange i laget var med i Finland, selv om de kanskje ikke spilte finalen. Noen av de yngste blir kanskje nervøse, men jeg tror de takler det.

Kokocha hadde fått rapporter fra Finlands kamp mot Sveits, om at finnene ble slitne i den tredje perioden.
- Derfor startet vi kampen med tre rekker for å presse litt ekstra. Men vi har aldri fått så mange spillevendinger som vi fikk i dag, og det kommer av at finnene var slitne.

Pasi Tilander, sjef for Finland, innrømmer at spillerne hans var slitne i den tredje perioden mot Sveits, men synes ikke det var avgjørende lørdag.
- Det var ikke like synlig i dag. Da kampen vippet på 3-3 skjøt vi i stolpen, mens Sverige scoret på sin sjanse. Før det var det en 50-50-kamp. Men sånn er det å møte et godt lag som Sverige. De har kultur for å vinne, og vi må være veldig gode for å slå dem, fastslår Tilander.

PS! Christian Hellström, Jeanette Giørtz samboer i Sverige, hadde mageproblemer før kampen mot Finland og spilte bare første periode.

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no