Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


3. divisjonsspillere slo Sveits!

Sveits - Tsjekkia 3-5

Til daglig spiller Radek Sikora og Petr Kozusnik i sveitsisk 3. divisjon. Lørdag scoret de tre av målene mot Sveits da Tsjekkia gikk til VM-finale. Ikke rart tsjekkerne jublet i 45 minutter etter kampen.

ZÜRICH (22/5): Kampen sto og veide på 3-3 i hele 3. periode. Begge lagene spilte godt defensivt, men manglet den rette innsatsen og spruten i angrepet.

Tsjekkerne våget mest og presset hjemmenasjonen høyt mot slutten av kampen og fikk betalt for det.

1.44 før slutt, da lagene var på vei mot sudden death, klemte backen Marek Dvorak til og ga laget ledelsen 4-3.

Sveits måtte presse høyt og tok ut keeperen, men klarte ikke å skape den avgjørende store sjansen. I stedet var det kampens store spiller, Radim Cepek, som fra egen sone sendte ballen i åpent mål.
- Dette er utrolig for oss. For ett år siden, i april 2003, hadde vi den første samlingen der vi bestemte oss for at medalje i Sveits skulle være målet. Fram til nå har vi jobbet knallhardt på hver eneste samling for å få til dette, forteller Tsjekkias trener Zdenek Skruzny.

- Vi visste at Sveits ikke kunne spille to ganger på rad som de gjorde mot Finland. Da var de gode. Men vi så kampen på video, og la opp noen trekk mot deres førstefemmer.

Nå blir utfordringen for Tsjekkia å stille om til finalen mot Sverige. Selv ikke trener Skruzny tror det går helt.
- Spillerne spøkte før kampen at hvis vi vant semifinalen, skulle vi ta med sølvmedaljene og reise hjem. Men vi må prøve. Selv om det ikke blir lett, vil vi gjerne spille en god kamp.

Lagets bestemann, Radim Cepek tror laget har en sjanse mot Sverige.
- Men vi må gjøre en bra første periode. Klarer vi å spille som vi gjorde mot Sveits, et sterkt defensivt spill og gode kontringer, kan vi ta gull. Men det er klart det blir tøft.

Sveits var effektive og scoret to mål i overtall i første periode. Tsjekkia fikk en god åpning og tok ledelsen etter drøyt fem minutter. Petr Kozusnik plasserte ballen i krysset fra sju-åtte meters skrått hold.

Det gikk imidlertid ikke mer enn 27 sekunder før Sveits utliknet etter det som så ut til å være et dårlig redningsforsøk av den tsjekkiske keeperen.

I de to siste periodene var imidlertid Sveits dårlige og hadde bare ni skudd på mål. Men trener Urban Karlsson tror ikke det satt i hodet, men i beina.
- Tsjekkia var veldig gode i forsvar, samtidig som vi ikke kom opp på det nivået vi viste mot Finland. Vi manglet liksom den rette speeden i dag. Spillere som vanligvis løper forbi motstanderne, klarte ikke det. Men Tsjekkia var gode, berømmer Karlsson.

At spillerne ikke taklet et stort press på hjemmebane foran 7200 tilskuere tror han ikke på.
- Det var bare motiverende. Det er noe vi har snakket om lenge, og det tror jeg faktisk hjalp oss.
- Hvem er mest skuffet av dere og Finland?
- Det tror jeg er oss. Ikke fordi vi skulle vinne VM, men fordi vi var favoritter i denne kampen. Det var ikke Finland.

Søndag blir en ny tøff kamp mellom Sveits og Finland om bronsemedaljene. De fleste tror finnene har lært etter gruppekampen, og at de har mer erfaring i å stille om på nytt.

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no