Et verdig punktum for Tähkä

Sveits - Finland 7-8 etter straffer

Mange lurte på hvorfor Janne Täkhä fra Finland ble tatt ut i den finske VM-troppen. Han gjorde ikke mye vesen av seg i turneringen, men scoret på sin straffe da Finland vant bronsefinalen.

ZÜRICH (23/5): Nok en gang var finnene best i åpningen av en kamp og ledet 7-4 over Sveits. Da hadde allerede hjemmenasjonen hentet inn 2-4 til 4-4 i andre periode, men finnene stakk av i igjen. Da Finlands beste spiller Jari-Pekka Lehtonen satte inn 7-4-målet helt i starten av tredje periode trodde nok de fleste at kampen var avgjort.

Men gjorde akkurat som de har gjort tidligere i VM, mistet hele sitt spill i den tredje perioden. Sveits tok over kampen helt og presset på de siste ti minuttene. Utlikningen kom bare 21 sekunder før full tid ved Mattias Hofbauer. Sveitserne klarte nok en gang å få flyttet Finlands keeper sideveis.

Spilleforlengelsen ble en defensiv affære uten gode målsjanser, med unntak av det som skulle vært et sveitsisk vinnermål.

Et skudd etter bare 30 sekunder gikk i tverrliggeren og ned på mållinjen. Dommeren vinket spillet videre, men tv-reprisene viste at ballen var inne. Det måtte imidlertid mange visninger til, og dommerne kan ikke lastes for ikke å ha sett scoringen uten videodømming.
- Det er noe som vi ikke har diskutert i IFF. I hvert fall ikke offisielt, sier styremedlem Tomas Jonsson.

I straffeslagskonkurransen var Finland helt suveren. Veteranen Janne Tähkä fikk starte med scoring og ga finnene en sterk åpning. Sveits bommet på sine to første, og da Kari Koskelainen satte den fjerde strake finske straffen i mål var Finland årets bronsevinnere.