Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge framme i Malaysia

30. mai starter det norske damelandslaget i innebandy årets A-VM, der semifinale er målet. Onsdag er det generalprøve mot Australia. Da blir damene det første norske landslaget i innebandy som har spilt en kamp utenfor Europa.

Landslagstrener Bjørn-Erik Thorp er spent foran årets VM-turnering som starter i Singapore, for Norges del med viktig kamp mot Russland 30. mai.
- Kampen mot Australia blir viktig med tanke på at vi skal få prøve oss i kamp i den varmen som venter i VM i Singapore, med inntil 32 grader i skyggen. Riktignok skal vi spille kamper i VM i hall med aircondition, mens treningskampen går uten. Men jentene får en pekepinn på hvordan de må forberede seg, forklarer Thorp.

Når landslagene til Norge og Australia møter hverandre klokka 11 norsk tid onsdag, er det historisk. Norske landslag har aldri spilt kamper utenfor Europa, og Norge har aldri spilt mot laget fra "down under", verken for damer eller herrer.
- Jeg tror faktisk det er god dekning for å si at det ikke er noen norske lag som har spilt kamper utenfor Europa tidligere, mener Thorp.
Australia skal spille i B-VM i årets turnering, og har en spiller som til daglig spiller i Finland. Norge spiller i A-VM og har semifinale som det første målet. Etter en litt tøff sesong i fjor, har laget fått sving på spillet denne våren, og fått uttelling for hardt arbeid.
- Vi må prestere i de to kampene som er viktige i grunnspillet. Gjør vi det, har vi en god sjanse, og vi blir skuffet om det ikke blir semifinale, innrømmer Thorp.
- Vi er 100 prosent fornøyd med planleggingen til årets VM, og opplegget vårt ser ut til å fungere optimalt. Vi har fått betalt for det vi har gjort, gjennom den utviklingen vi har hatt de siste månedene, avslutter Bjørn-Erik Thorp, som trener landslaget sammen med svenske Christer Olsson.

Norge trener lett onsdag formiddag lokal tid, etter en lang tur over halve kloden til årets VM. Turen gikk velberget for de aller fleste, selv om to spillere og en noe overrasket keepertrener, Micke Ceder, ble stående igjen på Arlanda i Stockholm med badetøfler og kortbukse. Årsaken var at Line Nygård ikke hadde et pass som var gyldig i minst fem måneder, slik reglene tilsier. Fra Gardermoen gikk det derimot greit, og klokka 06.15 tirsdag morgen lokal tid, landet flyet med håpefulle, men trøtte norske jenter. Noen måtte også ta seg en strekk før laget fløy videre til Malaysia.

Dagens morsomste opplevelse skjedde likevel i Amsterdam der førstereisdeltakerne kuppet turen før de ble satt til å synge.
En frisk versjon av den norske Wig-Wam-GP-sangen ble framført ved gaten på flyplassen, til mange lange fjes og følgende kommentar fra det nederlandske personalet: - Den Grand Prix-sangen deres var ikke spesielt fin!

Come on come on come on - her kommer førstereis!
Vi skal underholde nå -- ja vi er førstereis!
Vi får sikkert gjennomgå - Ja for vi er førstereis!
Come on come on come on -- Dere må bare le av oss!
Hanne, Unn og Charlotte -- Er jo bare superflotte!
Johanne, Stine og Lotte - Er også veldig flotte!
Line, Jane og Rita - kan nok fort bli d....!
Men ikke før banketten - for da blir Børre skvetten!
Come on come on come on -- Her kommer førstereis!


Vel framme i Malaysia har vi sjekket inn på hotell Crystal Crown. Lagledelsen har fått plass i øverste etasje, den 16., og har god utsikt over byen. Maten er sånn passe i starten, der til og med grønnsakene er krydret sterkere enn et glass med jalapenos i Norge.
Etter lunsj tirsdag fikk laget anledning til å kjenne på varmen, og tok en spasertur til nærmeste kjøpesenter der det ble kjøpt inn rikelig med drikke, noe Astrid Bjørnebekk viste med et godt antall poser.

Sent tirsdag kveld kom også Micke Ceder og Line Nygård til Kuala Lumpur, og dermed er den norske troppen fulltallig til treningskampen mot Australia, med unntak av Jeanette Giørtz, som ankommer Malaysia natt til torsdag.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no