Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Nå gjenstår å prestere

Bjørn-Erik Thorp og Christer Olsson er godt fornøyd med den norske utviklingen det siste halvannet året. Nå gjenstår å prestere på topp i VM, der målet er semifinale.

KUALA LUMPUR: - Opplegget fram mot VM har fungert 100 prosent i forhold til planlegginga. Vi har gradvis utviklet oss som lag, med formasjoner og bredderegister. Bare siden 4-nasjoners i Norge, har vi løftet oss mange hakk, mener de norske landslagstrenerne for damer.

Gjort store framskritt
Det ble mange baklengsmål mot Sverige, Finland og Sveits i februar, da ikke alt så like lyst ut. Så ble de to mest meritterte spillerne borte, og Norge spådd et dårlig VM.
- Skader er noe man ikke rår over. Som trener kan du bare fokusere på de som er her, og de har gjort store framskritt i forhold til sist jeg var trener, i Riga i 2001, mener Thorp.
Spesielt under oppholdet i Tsjekkia i april, følte han at det norske spillet endelig satt.
- I den siste kampen i Tsjekkia var vi så gode som vi hadde håpet på. Da fikk vi til mye av det vi har trent på.

Flere muligheter
Thorp og Olsson håper Norge skal vise at de har blitt mye mer konstruktive mot antatt dårligere lag i VM. De har bygd opp en base av spillersystemer, med varianter utfra motstander.
- Tidligere hadde vi gjerne bare ett system, og når det svikta, var det mørkt. Nå kan vi legge om uten at det rakner. I tillegg har flere spillere stått fram og imponerer på en helt annen måte, etter at Birgitte og Linda ble skadet. De tar mer ansvar.
En av spillerne Thorp vil trekke fram er Sleviks Tina Helminsen, som også er visekaptein.
Hun sto med 2 mål på 31 landskamper. De to første var som back, men resten har vært som løper. Etter to kamper som back har hun fem scoringer.
- Tina er veldig viktig for laget, både på og utenfor banen, og har løftet seg veldig. Hun kan bli ryggraden i et norsk lag i flere år framover.

Umulig å kartlegge
Resultatmessig har også trenerne et mål om semifinale. Men de er klar på at Norge er nødt til å slåss for poengene i de to første kampene.
- Vi har aldri spilt mot Russland og Japan, og det er helt umulig å kartlegge hvordan de spiller. Ingen av nasjonene spiller stort sett landskamper utenom i VM. Men jeg blir i hvert fall skuffet hvis vi ikke går til semi, understreker Thorp.

Bindeledd for framtida
Han valgte å tenke litt framover på Norges vegne da de to norske stjernene ikke kunne være med i VM, og har gitt plass til blant annet ungjenta Charlotte Hermansen.
- Vi valgte å prioritere framtida litt da troppen skulle tas ut. Men vi har likevel fått en veldig bra miks av unge og rutinerte. Charlotte var en av de U19-jentene som fikk sjansen, og som tok den på samlingene i forkant av VM. Hun blir et bindeledd mellom dagens A-spillere og de U19-jentene som kommer inn neste periode, håper Thorp.
- Og som jeg har sagt til jentene, er jeg 100 prosent sikker på at dette er den rette VM-troppen for Norge. Det har vært en del diskusjon på internett har jeg sett, og vi kunne kanskje funnet spillere som teknisk sett er like gode som noen av de vi har, men miksen og kjemien i troppen er veldig bra, legger landslagstreneren til.

Nøkkelkamp
Norge kommer til å spille med tre rekker og to backpar i kampene i VM, men mange spillere vil bli byttet inn i kampene. Varmen gjør at det er svært viktig å få i gang alle spillerne, og få rekkene til å fungere.
Det er årets nøkkelkamp allerede i første oppgjør. Seier her gir trolig en plass i semifinalen hvis Japan, det antatt svakeste laget i gruppa, stikker kjepper i hjulene for de andre lagene.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no